عنوان پژوهش: تاثیر یک دوره 12 هفته ای تمرین مقاومتی با کش الاستیک بر برخی Myomir های سرمی مرتبط با پوکی استخوان، و تراکم استخوان، کیفیت عضلانی و ترکیب بدن در زنان دارای چاقی استئوسارکوپنیک
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1396/10/10
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
مرتضی دهقان دانشکده پزشکی متخصص ارتوپدی دکترای تخصص غیر هیئت علمی علوم پزشکی تهران

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
ابراهیم بنی طالبی خارج از دانشگاه - - -
کیهان قطره مرکز تحقیقات بیوشیمی بالینی - - -
محمد فرامرزی مرکز تحقیقات مدل سازی سلامت - - -

چکیده پژوهش

در دهه گذشته رشد جمعیت سالمند بویژه در کشور های در حال توسعه چشمگیر بوده است. اختلالت متابولیکی جزء جدایی ناپذیر فرآیند سالمندی هستند و از مهمترین عوارض این اختلالات می توان به کاهش توده عضلانی، پوکی استخوان، اختلالات روانشناختی، کاهش کیفیت زندگی و کاهش استقلال فردی اشاره کرد که هر ساله بودجه درمانی قابل توجهی را متوجه جوامع می سازد. با توجه به کاهش بیش از حد استروژن در زنان در فرآیند سالمندی اختلالات متابولیکی همچون کاهش توده عضلانی، افزایش توده چربی و افزایش پوکی استخوان به شکل قابل توجهی بیش از مردان است.. نشان داده¬ شده ¬است که miRNA-133 به¬طور مستقیم 2Runx، ژن پاسخ BMP اولیه ضروری برای تشکیل استخوان را هدف قرار¬ می¬دهد. همچنین بیان بیش از حد miR-503 در +14PBMCs CD گیرنده فعال کننده فاکتور هسته¬ایی لیگاندkB- (RANKL) القا¬کننده¬ی استئوکلاستوژنز را مهار می¬کند. RANK، که توسط اتصال RANKL فعال می¬شود و تمایز استئوکلاست را منجر می¬شود به عنوان یکی از اهداف 503miR- تایید¬ شده¬است.

خلاصه نتایج حاصله

بنابراین با توجه به اهمیت تنظیم این بیومارکرها در نتیجه فعالیت ورزشی محققین پژوهشی را طراحی کردند تا به بررسی تاثیر 12 هفته تمرینات الاستیک باند بر برخی Myomir های سرمی مرتبط با پوکی استخوان، و تراکم استخوان، کیفیت عضلانی و ترکیب بدن در زنان دارای چاقی استئوسارکوپنیک بپردازند. نتایج تغییر معنی داری در وزن بدن، درصد چربی و شاخص توده بدنی به عنوان شاخص های تن سنجی، BMC، BMD miR-133 و miR-206به عنوان مارکر های متابولیسم استخوانی نشان نداد، و تنها تفاوت معنی داری در کیفیت عضلانی مشاهده شد.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top