عنوان پژوهش: بررسی ارتباط بین وضعیت تغذیه با سطح استرس درک شده و پرخاشگری در دختران دبیرستانی شهرکرد در سال تحصیلی 97-96
دستگاه اجرایی کارفرما: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی
تاریخ اجرای پژوهش: 1397/02/09
مکان اجرای پژوهش: دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد-کمیته تحقیقات دانشجوئی

پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
رویا ربیعی فرادنبه خارج از دانشگاه بهداشت عمومی دانشجوی کارشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد

همکاران پژوهشگر

نام و نام خانوادگی محل اشتغال فعلی رشته و گرایش تحصیلی آخرین مدرک تحصیلی محل اخذ مدرک تحصیلی
فاطمه فتاحیان - - -
زهرا کریمی - - -
الهه توسلی - - -
راضیه صالحی - - -
عظیمه لاچیانی - - -
مدینه خالدی - - -
یدالله محرابی - - -

چکیده پژوهش

نوجوانی از مهم ترین مراحل زندگی هر فرد است. تغییرات دوره ي نوجوانی نیازهاي تغذیه اي مخصوص خود را به همراه دارد. اختلالات تغذیه اي در 3 حالت بی اشتهایی عصبی یا پرخوري عصبی و حالتی مابین دو حالت بی اشتهایی و پرخوري است، می باشد. استرس هاي مختلف در دراز مدت منجر به ایجاد تاثیرات منفی بر بهداشت جسمی و روانی دانش اموزان می شود و در نهایت به شکل بیماري هاي جسمی و روانی نمود پیدا می کند. روانشناسان اجتماعی رفتاري که منجر به بروزایجاد درد و رنج چه جسمانی و چه کلامی شود را عمل پرخاشگرانه می نامند. علت عمده ي اکثر مراجعات نوجوانان به مراکز مشاوره و روان درمانی پرخاشگري است. نتایج این مطالعه به شرح زیر است: با بالا رفتن میزان مصرف گروه نان و غلات و میوه جات، استرس درك شده دانش آموزان کاهش می یابد. با بالا رفتن مصرف گوشت ، اپرخاشگري دانش آموزان نیز بالاتر می رود.با افزایش مصرف میوه جات، سبزیجات و لبنیات، دانش آموزان پرخاشگري کمتري را گزارش نمودند. با بالا رفتن تحصیلات پدران و مادران و شغل خانه داري مادر، مصرف گروه نان و غلات دانش آموزان نیز بالاتر می رود.با افزایش سن دانش آموزان، بالا رفتن سطح تحصیلات والدین و شغل کارمند یا آزاد بودن والدین، مصرف گروه گوشت نیز بالاتر می رفت. با افزایش سن دانش آموزان، بالا رفتن سطح تحصیلات والدین و شغل کارمند یا آزاد بودن والدین، مصرف گروه میوه جات و سبزیجات نیز بالاتر می رفت. بین مصرف روغن ها و شیرینی جات با شغل) و تحصیلات مادر، ارتباط معکوس مشاهده شد، به این ترتیب که با بالا رفتن سطح تحصیلات مادران، مصرف این گروه غذایی کاهش می یافت. دانش آموزانی که شغل پدران آن ها آزاد بود، پرخاشگري بیشتري داشتند، همچننین دانش آموزان با سن بالاتر نیز پرخاشگري بیشتري را گزارش نمودند.

خلاصه نتایج حاصله

از طرفی بین تحصیلات مادر با پرخاشگري ارتباط معکوس مشاهده شد، از طرفی بین استرس درك شده با شغل پدر و تحصیلات پدران ، ارتباط معکوس مشاهده شد دانش آموزانی که پدران آن ها کارمند بود یا سطح تحصیلات بالاتري داشتند، استرس درك شده کمتري را گزارش نمودند.


فایل های پژوهش
فایل

Back to Top